Vapaaehtoistoiminta

Jokainen meistä voi edistää atooppiseen ihottumaan liittyviä asioita! Pienelläkin panoksella on merkitystä. Voit tehdä yksittäisen pienen jutun, kuten viedä terveyskeskukseen oppaita ja lehtiä, tai sitoutua pidemmäksi aikaa, esim. vuodeksi vetämään vertaisryhmää. Vapaaehtoisena tuotat ja saat itsellesikin iloa ja paljon hyvää mieltä. Valitse homma, mikä parhaiten sopii elämäntilanteeseesi ja ota yhteyttä yhdistykseemme tampere.atopiayhdistys@gmail.com. Tehdään yhdessä maailmasta helpompi ja mukavampi paikka elää atooppisen ihottuman kanssa! 

Esimerkkejä mitä voisit vapaaehtoisena tehdä: 

Apukädet 
Järjestämme monia tapahtumia, retkiä ja apteekkiesittelyitä. Tule laittamaan tila kauniiksi, kaatamaan kahvia, kertomaan atooppisesta ihottumastasi, jakamaan oppaita ja näytteitä. Kysy, milloin on seuraava tapahtuma, jossa kaivataan apukäsiä! 

Esitteiden jakaja 
Missä atooppista ihottumaa sairastavat liikkuvat? Apteekeissa, terveyskeskuksissa, neuvoloissa ja lääkärikeskuksissa. Näissä paikoissa on hyvä olla jaossa Allergia, Iho & Astma -lehteä sekä oppaita. Voisitko sinä olla näiden esitteiden jakaja? Veisit ohi mennessäsi yhteen paikkaan nipun tai ottaa vapaaehtoisprojektiksesi viedä kaikkiin alueesi terveyskeskuksiin lehdet ja oppaat? Siitä olisi suuri apu! 

Kulttuurivastaava 
Sykkiikö sydämesi kulttuurille? Ryhdy kulttuurivastaavaksi, joka organisoi kulttuuriretkiä esim. teatteriin, konserttiin tai mielenkiintoiseen kulttuurikohteeseen! Pääset vaikuttamaan ideointiin, mainostukseen, lippujen/bussin/oppaan varaamiseen ja käytännön järjestelyihin. 

Yhteydenpitäjä sidosryhmiin 
Tunnetko Tampereen seudun terveydenhuollon ammattilaisia, apteekkareita, järjestöaktiiveja, poliitikkoja,toimittajia? Luotko nopeasti verkostoja? Olisit oiva henkilö pitämään yhteyttä sidosryhmiimme. Kertomaan heille yhdistyksemme ajankohtaisista asioista ja pitämään atooppista ihottumaa sairastavien puolia. 

Nettisivujen ylläpitäjä tai uudistaja 
Nettisivumme ovat olennainen paikka, mistä etsiä tukea atooppiseen ihottumaan juuri Tampereen seudulla. Sivuja kehitetään jatkuvasti, joten asuuko sisälläsi pieni tietokoneapuri? Tai haluaisitko opetella myös nettisivujen päivitystä? Jos vastasit kyllä, niin tule meille nettisivujen ylläpitäjäksi. Silloin tällöin sivut myös uudistuvat kokonaan, joten se olisi erinomainen projekti jollekin! 


Ryhmänvetäjä 
Kun atooppista ihottumaa sairastavat kokoontuvat yhteen, kenenkään ei tarvitse selitellä ihottumaa tai rapsuttelujaan. Jokainen osallistuja tietää, että nämä ovat arkipäivää. Siksi yhdistyksissä halutaankin pitää erilaisia ryhmiä. Niissä voidaan kokea vertaisuutta. Ryhmät voivat olla kahvikupin ääressä jutustelua, liikuntaa tai käsitöitä tai pikkualustuksia ja sen jälkeen juttelua. Ryhmänvetäjänä suunnittelet vuoden aikataulun ja mahdollisen ohjelman, mietit mainostuksen, varaat tilan, tarvittaessa hoidat alustajat, hoidat mahdolliset kahvit ja teet, toivotat osallistujat tervetulleeksi, ohjaat keskustelua ja lopuksi toivotat heipat. Yksin näitä kaikkea ei tarvitse tehdä, vaan vetäjänä huolehtia, että kaikki tulee tehtyä. Vertaisvetäjille on tarjolla kerran vuodessa Allergia-, iho- ja astmaliiton järjestämä tapaamispäivä. 

Liikuntatuokioiden vetäjä 
Jokainen meistä hyötyy liikunnasta. Voisitko sinä vetää esim. jäsenillan aluksi vartin liikuntatuokion ryhtijumppaa, tanssia tai liikuntapelejä? Tai haluaisitko vetää ihan liikuntaryhmää joka kokoontuisi kerran tai kaksi kuukaudessa? Liikuntatuokioiden vetäjiä tarvitaan. Voit myös tarjoutua vaikkapa yhteisten kävelyretkien vetäjäksi. Siihen ei tarvita muuta kuin omaa osallistumista ja sopivan mittaisen reitin suunnittelua yhdessä muiden kanssa. 

Liikuntavastaava 
Haluaisitko liikuntakärpäsen purevan atooppista ihottumaa sairastaviin? Tule koordinoimaan vuoden ajaksi liikuntajuttuja meidän yhdistykseen! Voisit ideoita ja hankkia vapaaehtoiset tai sopia yhteistyökumppaneiden kanssa liikuntatuokioiden vetämisestä. Onko haaveissasi perheiden metsäseikkailuretki, atoopikkojen vesijumpparyhmä vai jotain ihan muuta. Liikuntavastaavana pääset vaikuttamaan, että haaveet toteutuvat!